Exceptionnellement, aucune expédition aujourd’hui. Reprise des envois ce lundi 04/08.

Tout savoir sur l'estragon

DRAGON: kweek en technische details

Inheems in de uitgestrekte steppen van Centraal-Azië, isdragon een van de meest geurige en populaire aromatische planten in de traditionele Franse keuken. De plant is gemakkelijk te kweken en te verzorgen en biedt een groot aantal antioxidanten en voordelen tegen veroudering.

Dragon: variëteiten, combinaties en gevaren

Dragon herkennen

Dragon(Artemisia dracunculus) is een overblijvende aromatische plant uit de Asteraceae familie. Het is ook bekend als drakenkruid, dragonwormkruid of alsem.Dragon behoort tot dezelfde familie als alsem, citronella en genepi, naast 300 andere soorten.

In het wild ziet het eruit als een struik met vertakte stengels, 40 tot 120 cm hoog. De lange, dunne groene bladeren verspreiden een krachtige geur die deels mint, deels anijs is. In de zomer is hij versierd met kleine geelgroene bloemen.

Dragon is een bijzonder smakelijk en populair kruid dat heel gemakkelijk te kweken en te onderhouden is.

Dragon combineren

In de moestuin, net als in de keuken, kandragon, zoals veel aromatische planten, worden gebruikt in een breed scala aan combinaties. Kruiden hebben de kracht om schadelijke insecten of knaagdieren te verjagen die andere gewassen in de tuin zouden kunnen vernietigen.

In de tuin zou een bijzonder interessante combinatie zijn om dragon in de buurt van wortels te kweken. Dragon is bijzonder goed in het verjagen van wortelvliegen.

In de keuken wordt dragon vaak geassocieerd met gevogelte. Het kan ook worden gebruikt om sauzen, tartaar of béarnaises en azijn op smaak te brengen.

Ziekten en risico’s

Dragon heeft geen bekende ziekten of parasieten. Aan de andere kant kan het gaan rotten op vochtige grond, waar water geven en/of slecht weer belangrijk zijn.

Dragon: zaaien, uitdunnen en verzorging

Zaaien

Ondanks zijn Russisch-Aziatische oorsprong isdragon nog steeds een plant die bang is voor kou; hij houdt van een zonnige plek. De beste tijd om te zaaien is daarom half mei. Voor die tijd is het aan te raden om onder beschutting te zaaien (cloche of tunnel).

Dragon houdt van rijke, lichte grond. Begraaf de zaden in de grond en zet de rijen ongeveer 20 cm uit elkaar. Bemesten heeft geen zin, want dat bederft de smaak. Gebruik in plaats daarvan 1 tot 2 cm compost of potgrond.

Uitdunnen

Dit houdt in dat je regelmatig de zwakste bladeren en planten verwijdert, zodat de sterkste planten verder kunnen groeien. Zodra je 4-5 bladeren ziet opkomen, dun je uit tot ongeveer 20 cm.

Onderhoud

Het is belangrijk om jonge bladeren terug te knijpen om vertakking te stimuleren. Dragon kan worden vermeerderd en vernieuwd door stekken te nemen of door groepen te verdelen.

Dragon: oogsten

Dragon heeft ongeveer twee en een halve maand nodig om te rijpen. Het wordt meestal geoogst van juli tot oktober.

Het is heel gemakkelijk om te oogsten, door gewoon de stengels (in plaats van de bladeren) af te snijden wanneer je ze nodig hebt, tot de eerste vorst. Het is het beste om de oudste stengels eerst te plukken en op te eten, om ze niet te beschadigen.

Samengevat

Naam: Dragon (Artemisia dracunculus)Plante aromatique feuille estragon
Familie: Asteraceae
Type: Aromatische, overblijvende en halfwintergroene plant
Hoogte: 40 tot 120 cm
Blootstelling: Zonnig
Grond : Rijk en licht
Zaaien: Half mei in de volle grond
Oogst: Mei tot oktober

Je zult ook genieten van

Delen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Gerelateerde artikels

VOLG ONS OP SOCIALE MEDIA

LAATSTE ARTIKELS